Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

divendres, 27 de novembre del 2015

EL VI NOVELL 2015 del CELLER EL MASROIG


VI NOVELL 2015 - CELLER EL MASROIG

QUÈ ÉS EL VI NOVELL?


El Vi Novell és, en primer lloc, diversió. El món del vi cada cop genera més mites i llegendes, totes elles vinculades a l’excel·lència i virtut d’un producte que, tot i així, mai ha deixat de ser tradicional.

Enguany volem retre homenatge a l’esforç i la feina del bestiar, tant present pels viticultors alhora de treballar a la vinya. En aquesta edició cedim el protagonisme, un cop més, a Sant Martí, protector dels que tractaven amb cavalls, mules i altre bestiar de ferradura i de peu rodó, així com dels forjadors i manyans.
Era a mitjans de novembre, als voltants de Sant Martí, quan a les portes de les esglésies s’hi trobaven, clavades, moltes ferradures de cavall. Es tractava d’un gest d’agraïment. D’aquesta manera, els propietaris de les bèsties tenien la creença que el Sant protegia el seu bestiar i a ells mateixos de tot tipus de mals.
També era dit que, d’aquestes ferradures clavades a les portes eclesiàstiques, una es tornava d’or i portava gran riquesa i ventura a l’amo de la bèstia afortunada.

Per això,durant aquelles setmanes, els ferrers posaven una ferrada de franc – de les quatre potes, només en cobraven tres – excepte durant la mateixa diada de Sant Martí, ja que es considerava pecat. “Per Sant Martí, ni ferra el ferrer, ni mol el molí”.

Les tradicions corren el risc de poder semblar antiquades i avorrides, algunes fins i tot fora de lloc, però la seva funció i finalitat en molts casos consisteix en preservar la identitat dels qui les gaudeixen. La manera de viure les festes ens diferencia uns dels altres. Avui en dia, la conservació de les tradicions és gairebé un acte reivindicatiu d’una personalitat que no vol ser engolida per la globalització.

En el País del Vi pensem que les hem de conservar i quina millor manera hi ha que fer-les i celebrar-les. Com si es tractes d’un bon esmorzar de primer dia de Festa Major, aquest vi ens anuncia que la nova collita és generosa i golosa, que no ens l’acabarem i que la vida és per gaudir-la tant com puguem. Beveu amb moderació, amb copa, got o porró.



Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició, especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet i . . . per servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet

   

               

Maceració Carbònica
60% Garnatxa
40% Samsó
De color robí intens, vellutat perfecte, dens. En nas és brillant, amb puntes de fruites tropicals amb records de maduixa i cirera, raïm, iogurt, làctics i most.
En boca és suau, franc i fresc. Molta fruita, raïm, caramel de maduixa, d'evolució ràpida i post-gust elegant.
13,5 % vol.
Elaborat al Celler el Masroig (DO Montsant).




Passeig de l'Arbre, 3
El Masroig, Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada