Aldespy-Publicacions

Aldespy-Publicacions

dimarts, 24 de novembre del 2015

BUIL & GINÉ


NOSALTRES

Buil&Giné es un projecte que arranca d'una idea tan idíl•lica i innovadora com la que va tenir Xavi Buil, un prioratí orgullós del saber fer de la seva família i de les seves tradicions. A la facultat mai van entendre el seu desig de desenvolupar el seu projecte empresarial a la seva terra natal, però el temps i els excel•lents productes que ha creat li han donat la raó. Indubtablement, Xavi es un enamorat de la seva terra i de tot allò que aquesta produeix. 

Amb el temps, l'autodenominat nòmada, José Sardo, va conèixer les virtuts del Priorat i, amb elles, a Xavi. Aviat canviaria la seva residència a Suïssa per una casa aquí, al Mediterrani, i junts, donar un nou impuls a Buil&Giné. 

I vosaltres? Mai heu vingut al Priorat? Passeu. Passeu i comprendreu perquè molts viatgers empedreïts decideixen fer arrels a aquestes terres místiques plenes d'aromes, llum i color.
Vine. El Priorat enamora.

ELS VINS


Buil & Giné produeix vins a quatre denominacions d’origen.: DOQ Priorat, DO Montsant, DO Toro i DO Rueda.
La producció més important i representativa es localitza a Priorat, on està ubicat el nostre celler , però a totes quatre denominacions la nostra filosofia resumeix la raó de ser de cada un dels nostres vins: 

"Produir vins de qualitat, que siguin representatius dels seus origens, fàcils de beure i fàcils de comprar"
Què volem dir amb això?:
  • a Buil & Giné fem vins respectant tots els paràmetres objectivament mesurables i que defineixen un vi com a perfecte.
  • a Buil & Giné fem vins que respecten les característiques pròpies de les varietats de raïm de cada àrea.
  • Els nostres vins són fàcils de beure gràcies a la seva versatilitat. Són fins i elegants, dintre de la complexitat i expressivitat de la que poden presumir.
  • Els nostres vins, cada un dins el seu segment i dins cada DO, tenen el millor preu possible. Hem optimitzat la relació qualitat-preu amb un vòlum de producció òptim i respectant els paràmetres anteriornment exposats.



D.O.PRIORAT 

L'àrea de la denominació comprèn els municipis de: Bellmunt del Priorat, Falset (parcialment), Gratallops, el Lloar, el Molar (parcialment), la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Torroja del Priorat, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. El tret característic de la denominació és el sòl de llicorella, una pedra de tipus pissarra, gris i aspre. La geografia és abrupta, amb pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. La insolació és alta, la pluviositat és escassa i l'oscil•lació tèrmica pot arribar als vint graus. Aquestes condicions geogràfiques i climàtiques provoquen uns rendiments de raïm molt baixos que donen al vi una personalitat molt singular. Hi predominen els vins negres, que representen el 90% de la producció. Les varietats de raïm recomanades són la garnatxa i el samsó. Són vins forts, brillants, persistents i rics en taní.

GINÉ ROSAT
 Vi Rosat sec, molt aromàtic i alhora complex. Predomini absolut de les fruites vermelles i les flors, untuós i madur. 
JOAN GINÉ BLANC
 Vi blanc sec, aromes afruitats i florals en combinació amb un paladar ampli i de gran estructura. La seva complexitat demostra la seva notable personalitat. Amb fons mineral , madur , untuós en boca i carnós. 
JOAN GINÉ
 Vi negre sec i complex degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. Ben estructurat, persistent, ple, voluptuós i llarg.
PLERET
Vi negre sec i complex degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. Madur. Molt elegant i mineral. 
PLERET BLANC DOLÇ
Rodó, suau, dolç, molt agradable i a la vegada fresc. Un vi molt especial.
PLERET NEGRE DOLÇ
rodó, suau, dolç, molt agradable i a la vegada fresc. Un vi molt especial.



D.O.MONTSANT


Montsant és una denominació d’origen establerta l’any 2002 i integrada pels municipis i cellers que, aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona. La D.O Montsant està integrada per disset municipis situats principalment a la comarca tarraconense del Priorat y també de la Ribera d’Ebre, amb una superfície total d’unes 2000 Ha. El clima és la unió de la temperància mediterrània i el fred de la muntanya mitjana, amb una pluviositat lleugerament superior a les terres del voltant. El sòl és ric en minerals. Es poden distingir terrenys calcaris sedimentaris, sorres granítiques d'erosió i pedregosos de llicorella formats per pissarres silíciques. Garnatxa i samsó, les varietats autòctones de Montsant, són l’essència dels seus vins.


17-XI
 Vi negre sec i complex , a la vegada que fàcil de beure. Suau, amb una fusta aromàtica i fresca. 
BABOIX

Vi negre sec i complexa degut a la combinació dels aromes extrets del raïm i de la fusta. És carnós, envellutat, ple i rodó en boca. Madur.



D.O.RUEDA


La zona de producció emparada per la D.O. Rueda es troba a la Comunitat de Castella l LLeó i està integrada per 74 municipis, dels quals 53 es situen al sud de la província de Valladolid, 17 al oest de Segòvia i 4 al nord d’Àvila. La D.O Rueda és una de las poques zones vinícoles europees especialitzades en l’elaboració de vi blanc i en la protecció i desenvolupament de la seva varietat autòctona, el Verdejo. La forta personalitat del Verdejo, l’adhesió d’altres varietats (sauvignon blanc, viura y palomino fino) així com unes vinyes que han après a sobreviure a la duresa del seu entorn, gairebé hostil, per entregar al vi el millor de sí mateix, configurant el perfil dels vins blancs de Rueda.

NOSIS
Vi Blanc sec, fresc i molt afruitat.



D.O.TORO


 Toro és una denominació d’origen de les províncies de Zamora i Valladolid. Regada pel riu Duero, la zona de producció inclou 12 municipis de la província de Zamora y 3 de la de Valladolid, tenint la localitat de Toro com centre de la denominació. Va obtenir la qualificació de Denominació de origen l’any 1987. L’altitud de les vinyes està compresa entre els 600 i 750 metres, els sòl és bru amb textura arenosa, pobre en matèria orgànica i amb baix contingut en sals minerals. El clima és continental, i les precipitacions oscil•len entre els 350 i 400 mm anuals. Les varietats utilitzades són: Tinta de Toro (varietat de raïm autòctona), garnatxa, Verdejo i Malvasia.

BUIL
Vi negre sec molt concentrat, amb aromes a fruites molt marcats, ple de matisos de fustes fines i d’espècies, un paladar musculós, amb tanins madurs i polits que potencien un final llarg.

ENORURISME I VISITES

 Oferim un celler on tothom és benvingut per a gaudir d’una autèntica experiència en torn al vi, la cultura i la gastronomia.Disposem de botiga pròpia, espai de tasts, sales amb capacitat fins a 200 persones i terrasses multifuncionals amb espectaculars vistes.

…POSSIBILITATS… totes aquelles que la imaginació pugui suggerir, sempre al voltant del vi, la gastronomia i la cultura.

Us convidem a fer una passejada per les nostres propostes d’enoturisme, i si no trobeu la VOSTRA...contacteu amb nosaltres i el nostre equip us ho prepararà a mida!


Carretera Gratallops - Vilella Baixa 
KM 11,5
C.P. 43737 GRATALLOPS
PRIORAT · CATALUNYA · SPAIN
info@builgine.com  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada